Vigtigt at være til stede for dine kære ved dødsfald

Det er ikke nemt at miste én, man har kært. Det er dog især ikke nemt, hvis man ikke har nogen, man kan søge støtte hos. Derfor er det vigtigt, at du har fokus på at være til stede for dine kære, hvis I eller de har mistet en person, der står dem nært.

Hvis det er en person, som du også havde en stærk relation til, er det ikke sikkert, at det er nemt at skulle arbejde med sin egen sorg, mens man også forsøger at være der for andre. Selvom det er svært, bør man dog gøre en indsats, for at hjælpe dem man holder af.

Hjælp med det praktiske

Hvis du har mulighed for det, kan det være en stor hjælp, at du står for noget af det praktiske. Det kan f.eks. være, at der er nogen, der skal stå for at få arrangeret en begravelse Frederikshavn. Hvis det er tilfældet, så kan du vælge at tage denne opgave på dig.

Beslutter du dig for at gøre dette, skal du starte med at finde frem til en god bedemand, der kan stå for selve begravelsen. Når du skal vælge blandt det store antal bedemænd, er det vigtigt at have fokus på, hvad du får for dine penge, i stedet for at jagte en lav pris.

Du skal også støtte dem emotionelt

Det kan være svært at håndtere den sorg, der følger med, når man har sagt farvel til én, som man havde meget kært. Hvis man ikke har nogen, man kan søge støtte hos, er det især ikke nemt. Derfor bør det også være en prioritet for dig at være der emotionelt for dine kære.

Der findes ikke en bestemt opskrift, man kan følge, hvis man vil være dette, da der er stor forskel på, hvordan folk bedst tackler det. For nogen handler det om at tale om den afdøde, mens det for andre er bedst at have fokus på noget helt andet.

Det er helt okay at være i sorg

Det er vigtigt, at det er slået fast, at det er helt okay, at man viser, at man er i sorg. Det vil det også være, selvom du skal være der for andre, der står i den samme situation. At du vælger at være til stede for andre, betyder derfor ikke, at du skal gemme din egen sorg væk.