3 ting du selv kan gøre for at forebygge slidgigt i nakken

Slidgigt i nakken er desværre meget almindeligt og udbredt blandt danskerne. Nogle har blot enkelte symptomer som stivhed i nakken, mens andre også oplever svimmelhed, hovedpine og generel ømhed. Hvis du er en af de uheldige danskere, der oplever slidgigt i nakken, er du kommet til det helt rette sted. Herunder får du nemlig en oversigt over 3 ting, du selv kan gøre for at forebygge slidgigt i nakken.

Dyrk masser af motion

En af de ting, du selv kan gøre for at forebygge slidgigt i nakken, er at dyrke masser af motion. Det virker måske overraskende, at motion hjælper på nakkesmerter og slidgigt, men den er god nok! Når du motionerer og træner, holder du musklerne i gang. Her er der ikke kun tale om de større muskelgrupper, men også de små muskelgrupper i kroppen – herunder blandt andet nakkemusklerne. Er du ikke vant til at motionere og træne i hverdagen, er det en god ide at starte let op med enkle øvelser. Ved at træne dine nakkemuskler, og krop generelt, bliver du stærkere, og vil derfor kunne formindske mange smerter.

Invester i den rigtige hovedpude til slidgigt i nakken

Det næste du kan gøre, for at forebygge slidgigt i nakken, er at investere i den rigtige hovedpude. Ja, du læste helt rigtigt! Den rigtige hovedpude kan gøre underværker, hvis man lider af nakkesmerter og slidgigt. En ganske almindelig, ergonomisk hovedpude kan fungere som en fantastisk hovedpude til slidgigt i nakken. Den ergonomiske hovedpude former sig efter dit hoved, og sikrer, at din nakke får konstant støtte hele natten igennem. Derudover bliver den ergonomiske hovedpude ikke flad, som mange almindelige hovedpuder har en tendens til at gøre. Du kan finde en hovedpude til slidgigt i nakken fra Hugged.

Prioriter afslapning i hverdagen

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du forebygge slidgigt i nakken ved at prioritere afslapning i hverdagen. Det lyder måske umiddelbart meget let, men for mange danskere er det enormt svært. Når vi mennesker stresser, strammer vi op i kroppen. Her er det særligt nakken, der er udsat. Vi er i forvejen vant til den opstrammede nakke, og det kan derfor være svært at slippe af med vanen. Døjer du meget med nakkesmerter, skal du afslappe din nakke så meget som muligt. Dette kræver, at du prioriterer en masse afslapning i hverdagen, hvor du ikke stresser over arbejdsliv eller andre problematikker.